Apolitični

Dođite na Međunarodni dan muzeja u Galeriju umjetnina

Galerija umjetnina Split poziva vas da je posjetite i zajedno obilježite Međunarodni dan muzeja.

Suvremeni život opterećen„beskompromisnim razvojem sve više nameće svoje imperative pa nastoji zaobići različite stvari koje doprinose očuvanju kulturnoga krajolika. To je i razlog da je ICOM (Međunarodni savjet za muzeje) iz potrebe za općom senzibilizacijom javnosti obilježavanje Međunarodnog dana muzeja u 2016. posvetio upravo temi naslovljenoj „Muzeji i kulturni krajolici”. U skladu s navedenom temom, Galerija umjetnina pripremila je dvije zanimljive aktivnosti za svoje posjetitelje:

Srijeda, 18. svibnja 2016. u 12:00

Razgovor s Petrom Jakelićem

Povodom izložbe Dvanaest crno- bijelo-sivih, nadahnute životom i prirodom umjetnikovog rodnog kraja, dobitnik nagrade 39. Splitskog salona, Petar Jakelić će u razgovoru s Brankom Franceschijem i Katicom Modrić razgovarati na temu utjecaja okruženja njegovog djetinjstva u Prugovu na njegovu umjetnost i svjetonazor.

 

Srijeda, 18. svibnja 2016. u 13:30

Stručno vodstvo Pejzaž u zbirkama Galerije umjetnina

Stručno vodstvo po bogatom fundusu Galerije umjetnina koji obuhvaća vrijedne umjetnine nastale od 14. stoljeća do recentne umjetničke produkcije s posebnim naglaskom na prikaze pejzaža kroz prošlost.

Ulaz na izložbe i na navedeni program je besplatan, a mi se u Galeriji radujemo vašem dolasku.

Izvor i foto: Galerija umjetnina Split