Apolitični

Dodijeljene nagrade na Večeri kaštelanskih vina

Najbolje vino u kaštelanskim konobama nalazi se u bačvama Ivice Milana, ocijenilo je tako stručno povjerenstvo 13. Večeri kaštelanskih vina, pa je tako bijelo vino ovog kaštelanskog vinara ponijelo titulu šampiona među vinima pristiglim na natjecanje. Povjerenstvo, koje su činili Goran Zdunić, Velinka Runjić, Josip Brajević, Davor Mitrović, Mandica Erceg, Irena Bubić – Leto i Stipe Ivić, organoleptičkim ocjenjivanjem pošipu Ivice Milana dodijelili su 85,17 bodova, najviše u svim kategorijama.
A kategorije su bili bijelo vino, crno vino i opolo, berba 2015. te odležano crno vino.
Nešto manje bodova od Milana, 83,50 dobilo je bijelo vino Emila Novaka, a 83 boda bijelo vino Vlade Perišina. U kategoriji opola vino Vlade Perišina osvojilo je 80,83 boda, Ivice Kuzmanića 79,50 bodova, a opolo Dragana Grgantova 79,33 boda.
Među crnim vinima Marin Milan dobio je 83,67 bodova, Jakša Bedalov 81,83 boda, dok su treće mjesto podijelili Vlado Perišin i Ljubo Gulin s osvojenih 81,50 bodova.
U kategoriji crnih odležanih vina, vino Nevena Vuine ocijenjeno je najboljim s 84,17 bodova, Anton Kovač osvojio je drugo mjesto s 81,33 bodova, dok je treće vino iz konobe Ivana Kovača, koje je osvojilo 89 bodova.
Svi vinari koji su svojim vinima sudjelovali na ovoj Večeri kaštelanskih vina dobili su priznanja, a najbolji i posebne nagrade. U sklopu Večeri kaštelanskih vina održalo se i Nacionalno ocjenjivanje vina od crljenka kaštelanskog, a najboljim je proglašen Zlatan crljenak, berba 2011, vinarije Zlatan otok, koji je prikupio 85 bodova. Vinariji Zlatan otok pripalo je i drugo mjesto, s 84 boda, i to za Zlatan crljenak, berba 2010. Crljenak Dubrovačkih podruma osvojio je 83,67 bodova i treće mjesto.
Ovu manifestaciju organizirali su društvo Bijaći, udruga Crljenak kaštelanski 2001., Grad Kaštela i srednja škola Braća Radić. Čestitamo dobitnicima nagrada!

Više u kategoriji: Vina i vinari
Izvor i foto: kastela.org
D. Šabić, mag. nov.