Apolitični

Dodijeljene nagrade “Ambasador” za najbolja ostvarenja elektronske muzike u 2023.

Svečanu dodjelu nagrade tradicionalno je otvorio osnivač nagrade Goran Tomašević koji je sa velike pozornice kultnog zagrebačkog kluba poručio: “Sedmu godinu ulažemo zadnji atom snage za manifestaciju koja ima sve jači značaj u regiji. Vrijednost Ambasadora nije isključivo u odavanju priznanja već okupljanju naše industrije, razmjeni ideja i sklapanju suradnji. Ove godine povezujemo se sa suvremenom umjetnošću i modom, to je još jedan korak dalje u stvaranju bolje prepoznatljivosti elektroničke glazbe u kulturnim krugovima”

Među brojnim kvalitetnim nagrađenim projektima svakako treba izdvojiti da je u nagradama publike za najbolji veliki festival odabran EXIT, dok je najbolji festival hrvatskog promotora Future Scope festival, titula najboljeg novog regionalnog festivala išla je u ruke BSH pres. Gates of Agartha.

Jedan od najprepoznatljivijih radijskih glasova u Hrvatskoj je Vedran Car s Otvorenog radia, koji je ujedno i dugogodišnji DJ, ali i ovogodišnji dobitnik nagrade za Radijsku emisiju godine “Feel Good Club”.

Enter Zagreb već ima nagradu za radijsku emisiju godine, već imaju u svojim vitrinama, a njoj će se sad pridružiti nagrada za najbolji regionalni radio.

Tradicionalno veliki interes je za kategoriju “DJ-a godine”, a ta titula je pripala talentiranom psy trance umjetniku Klaadi, dok je Hobin Rude osvojio istu kategoriju na regionalnom nivou.

Nagrada Ambasador dodjeljivala se u kategoriji nagrada struke, pa tako Petar Dundov ima album godine; Insolate najbolje techno izdanje, a Matroda najbolje house izdanje.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pexels.com – Photo by Cesar de Miranda