Apolitični

Doček Nove godine na prepunoj splitskoj Rivi

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su Novu 2018. godinu uz veliki vatromet i nastup pjevača Joška Čagalja Jole, a 15-tak minuta iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba fotografija “Marjan-simbol i inspiracija”.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na dočeku Nove godine su na splitskoj Rivi s Jolom otpjevali pjesmu “Ništa kontra Splita”.

Obraćajući se kratko nazočnima gradonačelnik je rekao kako će 2018. biti još bolja nego 2017. godina. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima, a u izjavi novinarima istaknuo je kako je Split šampion turizma u Hrvatskoj te da on želi da se tako nastavi i ubuduće.

“Ja ću se sa svojim suradnicima truditi da to tako i bude”, kazao je Krstulović Opara.

Župan Blaženko Boban je s pozornice poželio svim građanima Splita i županije “sretnu i berićetnu” 2018. godine, a potom je u kratkoj izjavi za novinare rekao kako želi sreću svima u gradu i županiji, najviše zdravlja i veselja, a da će sve ostalo doći samo po sebi.

Svečani doček 2018. godine počeo je na Rivi na Silvestrovo oko 21 sat nastupom pjevačke skupine Mjesni odbor, a nakon nastupa Jole goste je nastavila zabavljati glazbena skupina Gustafi.

Petnaestak minuta poslije ponoći u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba pod nazivom “Marjan-simbol i inspiracija”.

Istodobno s dočekom Nove na Rivi, na Pjaci je priređen Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti.

Cijeli članak možete pročitati na: splitskidnevnik.rtl.hr

Foto: Shutterstock