Apolitični

Doc. dr. sc. Željka Primorac: konferencija promovira Pravni fakultet i Split u svijetu znanosti

dr. sc. Željka Primorac, docentica na Katedri za pomorsko i općeprometno pravo Pravnog fakulteta u Splitu, predsjednica Organizacijskog odbora konferencije “Pravni izazovi modernog svijeta”, nam je potvrdila da je u četvrtak i petak (1.-2.rujna 2016.god.) na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu održana 16.međunarodna znanstvena konferencija ekonomskog i socijalnog razvoja – Pravni izazovi u modernom svijetu.

Na konferenciji je sudjelovalo 50 znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva (Italije, Poljske, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Njemačke, Rumunjske, Turske, Alžira, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske) koji su ponudili najnovije spoznaje znanstveno-praktičnih dostignuća pravne perspektive ekonomskih odnosa i primjene pravnih rješenja u praksi. Zbornik radova s predmetne konferencije obuhvaća 87 znanstvenih radova (tematike: Ekonomski i socijalni razvoj; Pravni aspekti ekonomskog i socijalnog razvoja u međunarodnim odnosima; Pravni aspekti zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i uporabe obnovljivih izvora energije – međunarodni pristup) znanstvenika iz 17.država svijeta.

 dr. sc. Željka Primorac…

A na upit, kako to da je upravo Split izabran za domaćina ove znanstvene konferencije, dr. Primorac, koja je inače i redovita članica Akademije pravnih znanosti Hrvatske, odgovara jednostavno jer je Pravni fakultet u Splitu, jedna od prestižnijih znanstvenih institucija, u čijem radu sudjeluju vrsni sveučilišni nastavnici i suradnici te stručnjaci iz prakse, prepoznat je kao respektabilan partner ove konferencije. To je velika pohvala Pravnom fakultetu jer se konferencija do danas održavala u Bangkoku, Barceloni, Beču, Frankfurtu, Istanbulu, New Yorku, Miamiju, Parizu, Pragu i mnogim drugim europskim i svjetskim središtima, a održavanje konferencije slijedi i u Varšavi te u Melbourneu, zaključuje nam organizatorica ove znanstvene konferencije u Splitu.