Apolitični

‘Dobro, kakve veze imaju moji bicikli s naknadom za šume?!’

Samo na pet najvećih nameta, godišnje moja firma izdvoji 70.000 kn, kaže Kristijan Keindl, vlasnik Keindl sporta. Opisao nam je i kako je njegov biznis, usprkos koroni, doživio procvat

Nakon prvog šoka što se sve zbog korone zatvara, nešto je u meni govorilo da kupujem i kupujem! Bicikli su nam stizali velikim i malim kamionima iz Španjolske, Italije, Njemačke… punili smo skladišta. Umjesto da svoje ljude pošaljem na burzu rada, brzo smo se pregrupirali i nas 40 počelo je raditi samo na web shopu. A onda je sve preko noći eksplodiralo, na dan bi online prodali i 600 bicikala i to usred krize te potpune paralize zemlje. Kao sumanuti smo radili na nalozima, pakirali bi, lijepili, utovarivali, slali, vozili… Ma nikad u životu nismo imali toliko posla!

Govori nam to Kristijan Keindl (50), vlasnik trgovine Keindl Sport.

Unatoč golemom poslovnom uspjehu, naš sugovornik osvrnuo se i na uvjete poslovanja u Hrvatskoj upirući prst u nelogične parafiskalne namete koji doslovno guše poduzetnike. 

– Samo na pet najvećih nameta, godišnje moja firma izdvoji 70.000 kuna. To su članarina za HGK, naknada za zapošljavanje invalida, naknada za šume i spomenička renta te članarina turističkoj zajednici. Kakve ja imam veze s turizmom, a prodajem bicikle? Ili možda sa šumama i spomenicima?Baš nikakve – govori Keindl.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay