Apolitični

„Dobre vile” čine dobra djela

Trogirska socijalno-humanitarna udruga „Dobre vile”, neprofitna, nevladina i nestranačka udruga ovih dana je otvorila svoja vrata za sve potrebite sugrađane.
Udrugu čiji rad je javan i otvoren za članstvo, a koja ima sjedište u Trogiru, u ulici Kardinala Alojzija Stepinca 78 b, predstavile su predsjednica Ivana Krstulović, tajnica Zdravka Kreković, članica Žanet Puović, a ispred nizozemske humanitarne organizacije PortAgore, koja financijski i materijalno podupire rad udruge, nazočnima se obratila Viktorija Kristić.
-U pripremama smo za otvorenje socijalne samoposluge na istoj adresi kako bi svojim sugrađanima omogućili dostojanstven život. U prostoru udruge imamo uređen boravak za djecu i odrasle, a posebno umirovljenike koji žele pogledati TV ili pak zaigrati neku društvenu igru. Već su mnogi čuli za naš rad te nam donose hranu, odjeću i ostale potrepštine, što vrlo rado podijelimo svima koji nam zakucaju na vrata, kazala je Krstulović i pozvala sve svoje sugrađane kojima je pomoć potrebna da se s velikim povjerenjem obrate udruzi.
Zamjenik gradonačelnika, Radovan Slade-Šilović tom prigodom je izjavio kako će Trogir uz ostale udruge stajati i uz ovu novu koja ima plemenite i humane ciljeve.
Krstulović je predstavljajući udrugu, koja se prostire na 120 m² istaknula kako se rad u udruzi temelji na volontiranju, s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanje kvalitete života potrebitih, poboljšanju standarda života zajednice, posebice socijalno osjetljivih skupina. Naglasila je kako će udruga uz organiziranje humanitarnih akcija, organizirati radionice, savjetovanja, predavanja, seminare i druge stručne skupove o problemima potrebitih, a sve akcije i rad udruge mogu se pratiti na Facebook stranici Dobrih vila.
Zahvalila je svima koji podupiru njihov rad, a posebice PortAgori, Gradu Trogiru i Trogir Holdingu.
Podsjetila je na činjenicu kako su zahvaljujući nizozemskoj organizaciji PortAgori i volonterima grada, uoči otvorenja, uz brojne humanitarne akcije obradovali potrebne u domu na Čiovu, donirali dio namještaja za ambulantu na Drveniku Velikom, donacijama pomogli udruzi Betlehem (trudnicama i njihovoj djeci napuštenim od obitelji) te za Božić obradovali mališane na liječenju u KBC-u Split .
Uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika pjesmom su otvorenje uzveličali sastav Rovinježovi i Ivanka Idvorac-Đovana.
Ne zaboravite, uvijek je dobro činiti dobra djela.

Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: trogir.hr
D. Šabić, mag. nov.