Apolitični

Do 2022. u hrvatsko hotelijerstvo ulaganja od 1,2 mlrd eura

U idućih pet godina Hrvatsku očekuju rekordna ulaganja u hotelijerstvo od 1,2 milijarde eura, od čega 90 posto na obali i priobalju, i to većinom u objekte viših kategorija, ističe se u novom istraživanju koje je provela revizorsko-konzultantska tvrtka Ernst&Young (EY). Riječ je o podacima iz istraživanja “Investicije u hotelske projekte od 2018. do 2022. godine” autorice i menadžerice u Odjelu za turizam EY Marije Noršić koja je, na temelju dostupnih informacijama o investicijama te najavama investitora, napravila pregled investicijskih aktivnosti hotelijera u narednih pet godina.

Velik dio investicija koje čine ovih 1,5 milijardi eura tako se odnosi na već dobro znane hotelske projekte – poput, recimo, Kupara, Brizenice bay, rovinjskog hotela Park ili Valamarovih investicija u Rapcu, no popis otkriva i neke dosad nepoznate investicije.

Primjerice, istraživanje otkriva da Jako Andabak, osim već znanih investicija, planira uložiti i 45 milijuna eura u brački hotela Borak, a obnovljeni hotel otvoriti 2020. godine.

Laguna Novigrad dotad namjerava 15 milijuna eura uložiti u gradnju posve novog hotela u Novigradu koji će brojati 200-tinjak soba, a popis obiluje i priličnim brojem nepoznatih investitora koji zasad nisu bili spremni otkrivati previše detalja.

Zna se samo da će anonimni ulagač investirati 15 milijuna eura u izgradnju novog hotela od 65 soba na splitskim Bačvicama, novi hotel od 100-tinjak soba gradit će se i u Zadru, a otok Krk trebao bi do 2022. godine biti bogatiji za dva manja hotela, ukupne investicije od 22 milijuna eura te sve zajedno 84 novih ključeva.

Cijeli članak možete pročitati na: rs.seebiz.eu

Foto: Pixabay