Apolitični

Dnevni kutak za odmor

 

Vjerojatno i vi, kao i mnogi drugi, s vremena na vrijeme poželite ugrabiti koji trenutak samo za sebe, podalje od svijeta, gužve i svakodnevne jurnjave s jedne obaveze na drugu. Kako u takvim trenucima nije uvijek, a ni svima baš, moguće spakirati kovčege i zaputiti se na neko od onih mjesta gdje je uvijek sunčano, a vjetrić lagano pirka dok se opuštate ispijajući osvježavajuće piće u udobnoj ležaljci s pogledom na tirkizno more, zašto ne biste pokušali bar djelić te atmosfere prenijeti u svoj dom?

Odredite jedan kutak doma samo za sebe – mjesto gdje ćete, nakon napornog dana moći odmoriti svoje misli uz dobru knjigu, opuštajuću glazbu ili šalicu čaja i zanimljiv film. Mjesto na kojem ćete moći „napuniti svoje baterije” na početku dana, vaš sigurni kutak i utočište od svih briga i problema. Što je najbolje od svega, ne treba vam previše prostora ukoliko ga i nemate – dovoljna je jedna udobna fotelja ili kauč uz pokoji mekani jastuk, dekicu, mirisnu svijeću ili štapić, što god vam je potrebno da se opustite.

Nalazi li se u blizini glazbena linija, radio ili stolić na koji možete odložiti omiljenu knjigu, časopis ili slatki zalogaj, na vama je da odlučite. Što god vama odgovara tome je ovdje mjesto. Inspirirajte se poznatim odmaralištima i spa centrima, okružite se smirujućim neutralnim ili pastelnim bojama, dodajte kakav detalj poput biljke, oblutaka za dekoraciju ili mirisne svijeće u obliku kamena, napravite si piće po ukusu i priuštite si odmor kakav se ne može platiti.

 

Više u kategoriji: arhitektura
M. Konstantinović, mag. ing. arh.