Apolitični

Dječji tjedan u Šibeniku

Šibenik je grad koji ima status grada – prijatelja djece, pa će se tako nizom manifestacija od 5. do 11. listopada obilježen Dječji tjedan u organizaciji Društva Naša djeca i Grada Šibenika.
Prvog dana, koji je ujedno i Međunarodni dan djeteta, u ponedjeljak, 5. listopada u 11 sati, učenici O. Š. Jurja Šižgorića i O. Š. Tina Ujevića te djeca iz DV „Osmijeh” obnovit će na Trgu palih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave) stare dječje igre poput skakanja u vreći, preskakanja konopa, balerine, graničara i dr. Istodobno, djeca će svoje poruke ubaciti u poseban poštanski sandučić, koji će nakon toga biti predan šibenskom gradonačelniku, dr. Željku Buriću.
Obilježavanje Dječjeg tjedna bit će nastavljeno po školama i vrtićima, a u srijedu 7. listopada, s početkom u 17 sati, u igraonici Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić” odrasli će djeci čitati bajke. U petak, 9. listopada, s Trga palih branitelja Domovinskog rata, točno u podne, u zrak će poletjeti baloni s dječjim porukama. Nadajmo se da će se što više iskrenih i lijepih želja djece ostvariti.
Više u kategoriji: Obrazovanje, život
Izvor i foto: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.