Apolitični

Dječji festival „Glas Poljica”

U sklopu 14. Dugoratskog ljeta, pod pokroviteljstvom Općine Dugi Rat i TZ Dugi Rat, a u organizaciji udruge „Vjernost” i Gorana Mladine u prepunom gledalištu na poljičkom održan je 14. tradicionalni dječji festival „Glas Poljica” na kojem je nazočilo 16 mladih pjevača. Nazočni su bili i brojni turisti koji svoj godišnji odmor provode na ovom dijelu Jadrana, ali ipak je bilo najviše djece kojima je ovaj doživljaj rijetka prilika da dugo u noć ostanu budni i veseli.
Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija treću nagradu je osvojila Klara Srdeli s pjesmom „My immortal”; drugu nagradu osvojila je Kjara Generali s pjesmom „Prsti zapleteni”, a pobjednik je Ivan Zemunik s pjesmom „Ne more vrime”.
Treću nagradu publike osvojila je Stela Maduni s pjesmom „True colors”; druga nagrada je pripala Roku Laušiću za pjesmu „Nosi mi se bila boja”, a pobjednik prve nagrade publike je Petar Matijević s pjesmom „Ružica si bila”.
Pored mnogobrojne publike ovdje se našao i načelnik općine, Jerko Roglić, te Kate Brahović, direktorica TZ, a gosti su još bili Mijo Stanić, ravnatelj omiškog Festivala dalmatinskih klapa, te gosti: back vokali iz Osijeka, obitelj Dorić i Forjan te njihovi prijatelji iz udruge „Anđeo” iz Osijeka, koji već 5 godina dolaze na dugoratski festival.
Više u kategoriji: Vijesti dopisnika
Foto: Jasna Dorić
Piše: Davor Grgat