Apolitični

Djeca izlažu na temu „Tragom Petra Hektorovića”

Hrvatski fotosavez u suradnji s OŠ Petra Hektorovića i OŠ „Jelsa” organizira izložbu fotografija naziva „Tragom Petra Hektorovića”.

Posebna je draž i zadovoljstvo najaviti uratke djece koja su brižno i iskreno oslikavala svoj kraj, a radi se o djelu našeg najsunčanijeg otoka koji je nekada opisivao naš pjesnik Petar Hektorović.


Izložba je rezultat radionica koje su se održale početkom lipnja, a čiji je cilj bio da učenici fotografski zabilježe sva ona mjesta koja je u svojem djelu „Ribanje i ribarsko prigovaranje”, opisao pjesnik Hektorović.

Djeca izlažu na temu „Tragom Petra Hektorovića”

Otvaranje izložbe bit će u nedjelju, 28. kolovoza u renesansnom dvorcu Petra Hektorovića u 18.30. Izložba će u Tvrdalju biti postavljena za javnost kroz čitav rujan, a očekuje se gostovanje u Jelsi, Splitu i Zagrebu. Organizatori izložbe su Predrag Bosnar i Zlata Medak iz Hrvatskog fotosaveza, te Katija Barbić i Vinko Tarbušković u ime navedenih dviju škola. Zato, dođite i uveličajte svečanost koja su djeca priredila u čast 2400. obljetnice od osnutka Staroga Grada.