Apolitični

Djeca djeci daruju dobra djela

Prosinac je vrijeme kada su ljudi posebno nadahnuti širenjem milosrđa. Za školu u Otoku i Otočane prosinac traje cijelu godinu i to već jako dugo. Naime, učenici ove škole zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama prikupljaju tijekom školske godine potrebna novčana sredstva za školovanje djece u Africi. Svaki razred školuje po jedno dijete u Bukavu (DR Kongo), u zajednici koju vode školske sestre franjevke.

Projekt „Škola za sve” počeo je prije 8 godina i od tada se na kraju svake školske godine učenici i njihovi učitelji prikupe i pošalju sredstva za 23 afrička učenika koji ovom nesebičnom gestom, njima nepoznate djece, imaju priliku školovati se. Potaknuti njihovim primjerom humanosti, nekoliko učitelja i učiteljica te pojedinaca izvan škole, osobno je odlučilo sudjelovati u ovom projektu. Tako svake nove školske godine ukupno 46 “afričke djece“ ne mora strahovati hoće li moći nastaviti školovanje ili se, neki od njih, prvi put upisati u školu.
Činiti drugima dobro je nešto što ispunjava svačije srce, a Otočani će to i dalje raditi, kako kažu, s ponosom i osjećajem za dobrotu, sreću i zadovoljstvo svih.

Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.