Apolitični

Disney gasi svoju Disney+ streaming platformu

Disney sa svojom streaming platformom Disney+ gubi utrku s Netflixom, a ujedno i stotine milijuna američkih dolara jer novi pretplatnici jednostavno ne dolaze, bar ne u dovoljnoj mjeri. Zato je s prosincem počinje ukidati, a idućeg proljeća ponudit će nešto svježije. 

Jer, iako brojka od oko 150 milijuna pretplatnika diljem svijeta zvuči dobro, zapravo je za gotovo 20 milijuna slabija nego prije godinu dana u ovo vrijeme. Ujedno, Disney+ generira mnogo skupog sadržaja. Dovoljno je spomenuti Marvel i Star Wars.

Uz to, ne nedostaje kvalitetnog sadržaja, posebno za djecu. No, nešto jednostavno nije “kako treba” i izvršni direktor Bob Iger u svom stilu to želi promijeniti, uz upozorenje roditeljima. Iako je povećanje pretplata odguralo korisnike od platforme, on nije uvjeren da su cijene problem. Zato će u ožujku iduće godine izvesti ono što planira već neko vrijeme – spojiti Disney+ i Hulu u jednu uslugu.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pexels.com – Photo by Kübra Kuzu: https://www.pexels.com/photo/disney-fitness-wristbands-and-a-tablet-with-the-disney-logo-17138628/