Apolitični

Dinovo kazalište lutaka u „Šarenom svijetu“ na Brdima

Koliko je bitno pružati djeci mogućnost učenja stjecanjem novih iskustava, znaju i vrapci na grani, a škole i vrtići upravo su idealna mjesta za to. Zahvaljujući brojnim ravnateljima škola, a od sada i ponekih vrtića, Dinovo kazalište lutaka imalo je priliku pružiti djeci jedno takvo iskustvo.

U veselom okruženju šarenih boja kojim odiše dječja kreativnost, djeca različite dobi Dječjeg vrtića „Šareni svijet“ na Brdima, u društvu tete Zvjezdane Čagalj, odgledala su našu lutkarsku predstavu. Za početak, teta Zvjezdana podijelila je s nama nekoliko misli o radu s djecom i razlikama između rada s djecom vrtićke i školske dobi.

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/04/dinovo-kazaliste-lutaka-brda-1.wav”]

Baš je lijepo i razdragano družiti se s djecom; čovjek se opusti na način da kroz njih vidi sebe u dječjem odrastanju i razmišljanju. Po završetku predstave „Čudesna šuma“, sa znatiželjom smo očekivali reakcije djece. Što misle o predstavi, što im se svidjelo, a što bi mijenjali, poslušajte u nastavku…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/04/dinovo-kazaliste-lutaka-brda-2.wav”]

A kada se jednom obeća ponovni dolazak sa sljedećom predstavom, ostaje nam kao Dinovom kazalištu lutaka to i ispuniti, pa se radujemo tom trenutku baš kao mala djeca.

Više na: www.dinovokazalistelutaka.com
M. Konstantinović, mag. ing. arh.
D. Šabić, mag. nov.