Apolitični

Dinko Bošnjak: kod nas je čovjek i njegov boljitak na prvom mjestu

Danas je u Hrvacama započela trodnevna proslava blagdana Gospe Žalosne i Dana općine Hrvace. To je jedna od najuređenijih općina u Dalmaciji, pa i šire, a u to se možete uvjeriti ako je posjetite ovog vikenda. Načelnik Dinko Bošnjak poziva na svečanosti obilježavanja…
Ipak, za sve one koji to neće moći doći u ovaj pitomi i ugodni cetinski kraj, mi smo umjesto vas (Apolitični portal) snimili video reportažu s čovjekom koji je najzaslužniji za ovakvu pozitivnu priču Hrvaca. To je načelnik općine od nastanka neovisne Hrvatske – gospodin Dinko Bošnjak – koji otvorenog srca poziva sve da dođu na prigodno obilježavanje kako bi ih s poštovanjem i dobrom namjerom sve ugostili. Tako je za danas najavljeno polaganje vijenaca kod spomenika MUP-a, nakon čega će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća. U programu svečanosti je i očekivano otvaranje nove školske sportske dvorane, a kulturno-umjetnički dio programa počinje u 19,30 u novoj sportskoj dvorani, gdje će tradicionalni koncert održati klapa Hrvace i gosti klape Sinj, Vrilo (Han), Ćuvite (Šolta), Kurjože (Split), Sveti Mihovil (Split) i Rebatajica (Split).

Dinko Bošnjak dođite u Hrvace, budite naši gosti

Program se nastavlja u subotu, 17. rujna u 17,30, potvrđuje nam načelnik Bošnjak, služenjem svete mise. U 19 sati, u sportskoj dvorani, održat će se večer folklora u organizaciji HKUD -a Peruća, a nastupit će Sinjske mažoretkinje, KUD Milan Begović (Vrlika), KUD Jadro (Solin), KUD Zvona Zagore (Mirlović Polje), HKUD Hutovo (Hutovo), Rerašice Sinj, Baba Manda (Ivan Delaš) i Guslar (Marko Kunac).

Nakon večeri folklora slijedi koncert grupe Malo Vitra iz Splita, uz bogat gastronomski program. Sve je ovo pripremljeno na zadovoljstvo naših sumještana, govori prvi čovjek Hrvaca, te dodaje da je ovdje čovjek oduvijek bio na prvom mjestu, mogućnost njegovog napredovanja i skladnog obiteljskog života.
Dodajmo kako će se središnja proslava blagdana Gospe Žalosne upriličiti u nedjelju, 18. rujna u 10 sati, kada će svečano misno slavlje s procesijom predvoditi don Miljenko Babaić, župnik Stona.

Dio građevinskih radova još uvijek su u tijeku, „šminkaju” se pojedina područja oko središta općine, sve kako bi gosti i domaćini mogli zajedno uživati u ovoj trodnevnoj proslavi. Uostalom, pogledajmo priču iz Hrvaca na koje se mogu ugledati brojna područja Lijepe Naše.