Apolitični

Digitalni učenički inkubator: potiče kreativnost i razvija poduzetnički duh učenika iz cijele Hrvatske

Kako bi nastavili i dalje poticati kreativno razmišljanje kod djece i mladih, ali i probudili poduzetnički duh, Školska knjiga, Institut za inovacije i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokrenuli su inicijativu i osnovali Digitalni učenički inkubator

Radi se o online sustavu s besplatnim edukacijskim programom kojim se želi ojačati kreativni potencijal i poduzetnički način razmišljanja učenika osnovnih i srednjih škola. Pokrenut je na platformi Stellar Platform kako bi povezao učenike i učitelje u izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja te im omogućila besplatnu edukaciju o tome kako razvijati kreativne ideje i ostvariti poduzetničke projekte.

Kako ističu osnivači, cilj je Digitalnoga učeničkog inkubatora potaknuti učenike da se angažiraju i povežu u nečemu što vole ili u čemu su strastveni, u širokom rasponu od sporta, glazbe, umjetnosti i edukacija do tehnologije i online aplikacija.

U Digitalni učenički inkubator mogu se prijaviti učenici svih osnovnih (5. – 8. razred) i srednjih škola u Hrvatskoj, a samo je sudjelovanje u projektu besplatno.

Učenici se trebaju javiti svojim učiteljima, koji će okupiti timove (od 2 do 10 učenika) te ih prijaviti preko online obrasca

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay