Apolitični

Digitalna “covid” putovnica postat će dio naših “novo normalnih” putovanja

Singapore Airlines je postao prvi veći prijevoznik koji je uveo digitalni certifikat koji se koristi za provjeru putničkih rezultata testova na koronavirus i status cijepljenja. Tvrtka je to opisala kao “novo normalno” za putovanja, javlja RT.

U srijedu je priopćila da je započela prva svjetska ispitivanja “postupka provjere zdravstvenog stanja” koji je razvio glavni zrakoplovni lobi, Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA). Aplikacija, poznata kao Travel Pass, koristi se na letovima Singapore Airlinesa iz Jakarte ili Kuala Lumpura u Singapur.

Margaret Tan, službenica zrakoplovne sigurnosti iz Singapurske uprave za civilno zrakoplovstvo (CAAS), pozdravila je ovu odluku i izrazila nadu da će “druge zemlje i zrakoplovne tvrtke” usvojiti sličnu shemu kako bi putnicima osigurale “potrebna zdravstvena osiguranja za zaštitu javnog zdravlja.

Uvest će se u cijelom svijetu?

IATA je prošlog mjeseca objavila da radi na propusnici za putovanja (“Travel Pass”) u pokušaju da ponovno pokrene međunarodna putovanja. Nekoliko zrakoplovnih kompanija već je bacilo oko na tehnologiju, uključujući kompaniju Qantas Airways, koja je rekla da planira dokaz o cijepljenju protiv koronavirusa uvesti kao obvezu za sve međunarodne putnike koji putuju u i iz Australije. Direktor tvrtke Alan Joyce predviđa da će digitalne zdravstvene putovnice postati uvjet u cijelom svijetu.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay