Apolitični

Dicmo dobilo prve semafore

Dicmo dobilo prve semafore

Često za mnoga mjesta, pa tako i ova u cetinskom kraju, ističemo kako imaju događaje koji mogu biti dio njihove povijesti.


Svakako da se jedan događaj može postaviti u dio povijesnih popisa kada je Dicmo u pitanju. Naime, jučer su službeno proradili prvi semafori na glavnoj prometnici u središtu mjesta. Dugoočekivana rekonstrukcija državne ceste D1 u dužini od 1,2 km je završena. Radovi koji su započeti 1. rujna prošle godine u vrijednosti oko 8 milijuna kuna su gotovi, a investitor su Hrvatske ceste.
Uz navedene semafore koji su postavljeni na skretanjima za OŠ, općinsku zgradu, zdravstvenu ambulantu, naselja Kraj i Sušci s jedne strane i s druge prema naseljima Prisoje i Krušvar, uređeno je još mnogo toga. U dužini rekonstruirane prometnice postavljena je u dobrom dijelu nova rasvjeta, zaštitna ograda i nove autobusne postaje.
Načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić ističe kako je s ovom rekonstrukcijom glavne prometnice Dicmo dobilo jedan sasvim novi izgled, i to ne samo prometnog karaktera, a sigurnost svih sudionika u prometu znatno je bolja. Što se tiče samog čina svečanog otvaranja ovog za Dicmo iznimno važnog prometnog sadržaja, Maretić je istaknuo kako će se to najvjerojatinje dogoditi sredinom svibnja.
Uz državnu prometnicu, na području općine Dicmo u tijeku su radovi i na rekonstrukciji ŽC kroz Sičane, piše ferata.hr.