Apolitični

Di je nesta Split kakav je nekad bija? Eno ga s druge strane Jadrana, di je kava jedan euro, domaći svit po ulicama…

Doživila je naša Lenka prosvitljenje, kaže da joj je u Bariju bilo ka u Splitu prije tridesetak godina. Ne znaju koliko su sritni, ka šta ni mi nismo znali. Ne bi ih tili proklet: dabogda te Split dopa!

Pišu Getani na Fejsbuku koliko se toga zatvorilo u centru grada u zadnju godinu, dvi dana. Tri fotostudija, zlatar, dućan od bjankarije, banka, tri mesnice, urar, butige od tekstila, bičava, sportske robe, ključar, dućan zdrave hrane… Biće i još koji.

To je samo zadnji val, popis toga šta je zatvorilo u zadnji desetak godina ne bi sta na cilu stranu novine. Sad je ostalo toliko da bi moga zatvorit oči i sve nabrojit čega ima. Nestaju redon sadržaji potribni građanima.

Nekad živi grad, još sezonu – dvi, završit će preobražaj u lunapark za turiste. Zimi se stavlja katanac. Mogli bismo komodno ukinit i Turističku zajednicu. Šta će nan?

Kolegica Lenka Gospodnetić bila je u Bari, priko puta, s druge strane Jadrana pa malo niže doli. Znate di je Bari, bože moj.

Di čuvaju svetoga Nikolu. I di čuvaju grad. Duplo je veći od Splita, 320 iljada stanovnika. I duplo jeftiniji. Baš mi je drago šta nije opisivala znamenitosti, nego je učinila vodič kroz svakodnevni život. Kakvi mi više nemamo.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay