Apolitični

Deveta smotra poezije „Ča pod Perun“

Deveta smotra poezije „Ča pod Perun“


Ogranak Matice hrvatske iz Podstrane u ljetnikovcu Cindro u Strožancu, , u vrtu ljetnikovca Cindro u Podstrani, , organizirala je 9.večer čakavske poezije “Ča pod Perun”, koju je pokrenuo Ljubo Stipišić Delmata.

Večer se održala u povodu proslave sv. Ante, nebeskog zaštitnika ove poljičke općine i Dana općine Podstrana, a stihove su govorili Joško Armanda, Anela Borčić, Nađan Dumanić, Dunja Kalilić, Nikša Krpetić, Marija Kuzmanić Kurta, Dobrila Kuzmić Franetović, Tomislav Najev, Miro Rom i Maja Tomas, a stihove Zlatana Jakšića kazivao je Nikica Jurun. Kao gost večeri bio je Ivan Šarolić, poljički književnik. Na početku se nazočnima obratio Darijo Radović, predsjednik podstranjskog ogranka Matice hrvatske, a u glazbenom dijelu nastupio je Đoni Gitara. Program je vodio Mladen Vuković.
Obzirom da su ovo 9. Susreti, dogovoreno je da se dogodine u povodu desetgodišnjice susreta tiska izbor poezije sudionika dosadašnjih večeri čakavske poezije u kojoj bi se dat prikaz na dosadašnje pjesničke večeri.