Apolitični

Detour ide dalje s novim singlom i novom pjevačicom

Priznata electro acustic pop grupa Detour ima novi singl i novu pjevačicu. S pjesmom „Zaljubila sam se”, koja kreće prema radijskom eteru, Detour su predstavili mladu glazbenicu Ginu Victoriju koja je došla na mjesto Maje Posavec.
Nakon deset godina suradnje s povremenim odlascima i dolascima Maja je odlučila izaći iz grupe te se više posvetiti kazalištu i ostvarenju svoje glazbene solističke karijere.
– Ponosna sam na Detour i način na koji smo ustrajnošću i kvalitetom polako dolazili do publike. Zahvalna sam na prilici da sudjelujem u takvom bendu. A posebno sam zahvalna Nenadu koji je svojom darovitošću prenio najdublje emocije u prekrasne pjesme koje sam imala prilike otpjevati. Zaokružili smo našu suradnju zadnjim albumom i desetom godinom postojanja benda te od sada nadalje plešem sama. Želim od srca zahvaliti svim fanovima na prekrasnim trenucima na koncertima, komentarima i lajkovima. Hvala što me uvijek podsjetite zašto ima smisla baviti se glazbom. – izjavila je Maja povodom svog odlaska.
Maja će se krajem godine, kao gošća, pridružiti Detouru na njihovom velikom slavljeničkom koncertu u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice gdje će uz nju na pozornici biti svi oni koji su na bilo koji način svojim angažmanom pridonijeli da ovaj zagrebački bend toliko dugo traje i niže uspjehe iz albuma u album.
Novi singl „Zaljubila sam se”, kako i sam njezin autor Nenad Borgudan ističe, predstavlja kraj jednog ciklusa i početak nove faze Detour putovanja. – Najbolji način da publici približimo svoj novi singl koji ilustrira smjer nadolazećeg akustičnog album te ujedno predstavimo našu novu vokalisticu, Ginu, je koncert. Tako smo odlučili 7.04. u Vintage Industrial Baru u nešto intimnijoj atmosferi službeno otvoriti našu slavljeničku godinu. Također, našu novu pjesmu poklonit ćemo vjernoj publici od idućeg ponedjeljka na free download. Jako smo uzbuđeni i veseli nas što je u naše redove došla talentirana glazbenica koja nastavlja tamo gdje je stala naša Maja kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na predivnom zajedničkom putovanju, na kojem smo zajedno odrastali i sazreli stvarajući glazbeni svijet u koji vjerujemo. Prepustit ćemo publici da na nadolazećim koncertima prepozna ono što smo mi vidjeli u talentiranoj Gini. Za ovu priliku jednostavno ću ispred benda zaključiti:’Sretno Maja, dobro nam došla Gina!.
Pjesma „Zaljubila sam se”, koja kroz prizmu prekida ljubavi govori o sazrijevanju i spoznaji da sam raspolažeš životom, stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog Detourovog rukopisa, poletnog je i plesnog ritma, odsvirana u akustičnoj maniri. Vjerujemo kako smo dobili novi radijsko-koncertni adut koji će se ravnopravno nasloniti na Detourove dosadašnje hit naslove poput „Plešem sama”, „Srce veliko”, „Daleko” i „Snijeg”. Ovih dana snima se i video broj u režiji Luke Nižetića koji je imao prilike surađivati s Detourom na njihovoj pjesmi „Ujutro”.

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: aquarius-records.com
D. Šabić, mag. nov.