Apolitični

Deseti Pričigin u Splitu, pričajte s nama

Evo nas, dragi pričoprijatelji, i pred desetim izdanjem našeg zajedničkog festivala, naše male svetkovine pripovijedanja, slušanja i dobre volje.

Imamo razloga za veselje i ponos, ali i za zahvalnost publici koja nas je iz godine u godinu prihvaćala u sve većem broju, iako joj to nije donosilo ništa osim jednotjednoga guštanja, neprispodobivoga ni u jednom drugom gradu osim Splita. Doći na Pričigin i slušati, potom i pljeskati čak i onim pričama koje vam nisu baš najbolje „sjele” – to ne donosi nikakav društveni prestiž, time se nemate zašto hvaliti po društvenim mrežama, to vas neće učiniti nimalo važnijim u očima vaših znanaca i kolega. Na Pričigin se ne dolazi da bi se bilo viđen, ni da bi se ikoga impresioniralo; na Pričigin se dolazi samo zbog sebe i zbog uživanja u slušanju priča, drugačijih od onih kakve nam kojekakvi likovi pričaju svaki dan i sa svih strana.
Za jubilarno izdanje festivala nismo pripremili ni vatromet niti svečani domjenak, nego samo malo bogatiji program, dominantno obilježen brojem 10. Ima tu dosta otprije poznatih pripovjedača s dosad neispričanim pričama, a neće nedostajati ni novih lica, uključujući i mlade, kreativne, duhovite i pametne ljude kojima osnivači – Petar Filipić i Renato Baretić, prepuštaju Pričigin puni povjerenja da će ga svježe snage učiniti, štono bi se reklo, još ljepšim i starijim. Barem kroz sljedećih deset godina.
Da ne duljimo, proučite program i otkažite za tih pet dana, od 29.03-02.04., sve druge obaveze i gušte, vidimo se i čujemo na (desetom, ljudi!) Pričiginu, splitskom festivalu pričanja priča!

Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: visitsplit.com
D. Šabić, mag. nov.