Apolitični

Denis Ožegović – predsjednik Udruženja autoškola HGK

Denis Ožegović – predsjednik Udruženja autoškola HGK

Direktor Auto škole Hajduk iz Splita i predsjednik Strukovne grupacije autoškola pri HGK Županijskoj komori Split, Denis Ožegović izabran je 27. veljače u Zagrebu na Izbornoj skupštini novoosnovanog Udruženja autoškola HGK za predsjednika Udruženja, za mandatno razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Za zamjenike su izabrani član Uprave Auto SL 91 iz Pule Denis Peloza i direktor tvrtke Imkom iz Zagreba – Autoškola Rotor Hrvoje Štrk.

”Očekuje nas razdoblje donošenja novih zakonskih propisa te ćemo putem Udruženja nastojati participirati u tim procesima. Očekujemo kooperativnost svih nadležnih institucija. Osposobljavanje kandidata za vozače nije i ne smije biti isključivo tržišno-ekonomsko-gospodarska kategorija jer u sebi sadrži elemente edukacije, obrazovanja, osposobljavanja, prometne kulture i preventive, ali prije svega društvenu odgovornost i ponašanje pojedinaca.
Smatramo da se u Hrvatskoj u domeni osposobljavanja kandidata dogodilo nešto vrlo vrijedno, a to je konkurentnost između autoškola koja se može definirati prema više kriterija, a najvažniji je upravo kvaliteta kadrova i opreme, koja je korisnicima mjerilo za odabir kvalitetnog pružatelja usluga”, istaknuo je predsjednik Udruženja autoškola HGK Denis Ožegović.

Ožegović je također najavio da će odmah zatražiti sastanak u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvu unutarnjih poslova, kao i drugim institucijama vezano uz aktualnu problematiku djelatnosti autoškola.

Članovi Skupštine Udruženja istaknuli su da je za autoškole u ovom trenutku najvažnije sudjelovanje u pripremi Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama u dijelu kojim se regulira djelatnost autoškola, a kasnije sudjelovanje u pripremi odnosnih podzakonskih akata.

Na sjednici je izabrano i Vijeće Udruženja od 11 članova, u kojem je pored Autoškole Hajduk izabrana i Autoškola Dalmacija iz Splita, koju će u predstavljati Antonio Mamuša.