Apolitični

Dejan Patrčević pobijedio na Falkensteiner triatlonu

 

Hrvatski Ironman došao, pobijedio i uživao

Hrvatski Ironman i triatlonski rekorder Dejan Patrčević obećao je uoči nedjeljnog 3. izdanja Falkensteiner Punta Skala triatlona: dolazim pobijediti i uživati! Tako je na kraju i bilo;

Željezni Dejan triatlonskog imena Anakin došao je, uživao i pobijedio s vremenom 4:03;32. Pritom je osvojio jedan od 40-ak naslova, a dobro se zabavio i dok je ulazio u cilj kao prvak Hrvatske.
„Što kažete?! Smazali smo njemačkog profesionalca. Nije znao što ga čeka!” – govorio je misleći na poredak prvoplasiranih. Patrčević iz TK „Petar Zrinski”, Marin Koceić iz zagrebačkog TK „Swibir” i Slovenac Matija Meden iz „SCR.t Pro Team”. Nijemac Markus Liebelt ušao je u cilj kao četvrtoplasirani, iako je dugo vodio. Slomio se na trčanju.
„Ne odgovara mu konfiguracija trkačkog dijela staze. Odlično je počeo, mislio sam kako će pobijediti”, kaže Patrčević. Vi ste znali što vas čeka? – pitamo ga vraćajući se na razloge posustajanja njemačkog triatlonca.
„Trčim već 20 godina i da sam bio drugi ili treći, bio bih jednako sretan. Meni je na stazi sve odgovaralo, njezina konfiguracija i sparno, vruće vrijeme. To su moji uvjeti, kao i neki detalji sa same utrke. Sve se poklopilo, iako kada se natječete četiri sata nikad ne znate što se može dogoditi”, objasnio je.

Bilo je ovo prvo izdanje srednje dugog triatlona u Petrčanima, triatlonsko natjecanje kojega atlete zovu „half”. „Falkensteiner punta Skala” ponudio je stazu i događaj, triatlonci su odradili Prvenstvo Hrvatske.
„Nama je na stazi sigurno bilo teže nego organizatorima”, šali se Patrčević, a potom procjenjuje samu stazu i utrku:
„Staza je odlična! Ovaj dio Dalmacije je kao stvoren za biciklizam”. A trčanje? – pitamo Željeznog Dejana?
„Nemam noktiju na nogama, pa lako trčim. Gledaj, puls mi je još uvijek 172”, još kaže pokazujući na srčani monitor na ruci. Previše za obične smrtnike, ne i za hrvatskog Ironmana.
Izvor i foto: zadar.travel