Apolitični

DECONFINING: Riječki HNK odabran za međunarodni projekt vrijedan tri milijuna eura

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke sudjelovat će u međunarodnom projektu DECONFINING zajedno s nizom europskih i afričkih kulturnih institucija i gradova, a vrijednost projekta je oko tri milijuna eura, izvijestio je HNK.

Projekt DECONFINING koji se sufinancira iz programa Kreativna Europa trajat će četiri godine, a povezivat će kulturne scene, umjetnike i znanstvenike te sveučillišta i publiku iz Europe i Afrike.

Obuhvaća promoviranje dramskih tekstova, produkciju predstava, performansa, instalacija, podcasta, organizaciju međunarodnih turneja i stvaranje bogatog otvorenog digitalnog arhiva. Sudjeluje 12 partnera iz 11 europskih i jedne afričke države.

Voditelj projekta je ITI Germany iz Berlina, a ostali partneri uz HNK Ivana pl. Zajca su mađarski Pro Progressione Kulturalis Nonprofit Kozhasznu KFT iz Mađarska, norveški Bodo2024 IKS, autrijski Kulturhaupstadt Bad Ischl – Salzkammergut 2024, litvanski National Kaunas Drama Theatre, poljski Art Transparent, češki Institut Umeni – Divadelni Ustav, belgijski On the Move, španjolski Goethe Institut iz Madrida, slovenski Institut za transmedijski dizajn, i tuniski Culture Funding Watch.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay