Apolitični

DC predstavio filmove kojima se planiraju vratiti iz mrtvih: Stižu nam novi Batman i Superman

Nakon višegodišnjeg kreativnog lutanja, počela je rehabilitacija filmskog studija DC. Novi šefovi DC-ja, američki redatelj James Gunn (Čuvari galaksije, Odred otpisanih) i britanski producent Peter Safran (Prizivanje, Aquaman), predstavili su u utorak 10 projekata koje će studio izbaciti u narednim godinama.

Dobar dio projekata, a kako piše The Hollywood Reporter, možda i još koji, sačinjavat će prvo poglavlje DC-jeva većeg filmsko-televizijsko-animirano-gejmerskog svemira koje će nositi ime “Bog i čudovišta”.

Gunn će napisati (a možda i režirati) Superman: Legacy, film o najpoznatijem sinu planeta Kriptona koji trenutno obitava na Zemlji.

Prvi film o Batmanu nosit će naslov The Brave and the Bold i temeljit će se na hvaljenoj priči o Bruceu Wayneu i njegovu sinu Damianu koju je napisao renomirani autor stripova Grant Morrison. Gunn je rekao da će taj film označiti Batmanov ulazak u DCU. “U njemu će se pojaviti naš najdraži Robin, Damian Wayne, pravi mali kučkin sin”, dodao je Gunn. Naime, u priči The Brave and the Bold, Bruce najednom dozna da ima sina, nasilnog pubertetliju kojeg su odgojili ubojice. “To je jako čudna priča o ocu i sinu”, ustvrdio je Gunn.

Gunn i Safran rekli su da će Robert Pattinson još najmanje jednom obući kostim Viteza tame te da će to biti u filmu Batman II koji će režirati Matt Reeves. Taj film o maskiranom osvetniku koji nastoji zaštititi svoj rodni Gotham trebao bi izaći 3. listopada 2025. godine, iste godine kao i Superman: Legacy. “Bit će to jako velika godina za DC”, rekao je Safran.

Cijeli članak i više o ostalim projektima možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay