Apolitični

David Bowie: Inventura s neobjavljenim materijalima

David Bowie ostavio je iza sebe toliko toga da je i danas stalna fascinacija publike, kritičara, redatelja i diskografa. Primjerice, dokumentarni film “Moonage Daydream” lani je bio hit na festivalima i internetu, iako je način dokumentarističke reinterpretacije Bowiejeva života i karijere redatelja Bretta Morgena prilično proizvoljno montirao slojeve Bowiejeve povijesti jedne na druge. U tom je cušpajzu gotovo potpuno izostavljen dio Bowiejeve karijere do 1972. i prijelomnog albuma “Ziggy Stardust”, iako je do tada iza sebe imao uzbudljive četiri godine rada nakon albuma “Space Odditty”, plus još nekoliko godina početničke karijere prije toga.

Upravo je Bowiejev album “Hunky Dory” iz 1971. jedan od njegovih najzanimljivijih albuma, predziđe onoga što će uslijediti samo godinu dana kasnije kad je efektnije “eksplodirao” na britanskoj sceni.

Srećom, novi box set “Divine Symmetry: The Journey to Hunky Dory” (Parlophone/Dancing Bear) posvećen je upravo tom razdoblju Bowiejeva rada i na 4 CD-a i blu-ray disku donosi najpotpuniju inventuru rada s mnogim neobjavljenim materijalima, kućnim demo-snimkama, sessionima s radija BBC i koncertnim i studijskim snimkama. Radi se o nastavku serije godišnjih “kutija” posvećenih pojednim Bowiejevim albumima.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr