Apolitični

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a predstavili album

Ukoliko još uvijek nemate božićne darove za svoje najmilije, ovaj dvostruki LP ili CD idealan su poklon za sve ljubitelje dobre glazbe i kolekcionare ploča

Legendarni Darko Rundek (66) u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a, pod ravnanjem Mirona Hausera, predstavljaju album ‘Za vašu posljepodnevnu razonodu’ (Menart / HRT) koji je od petka,16. prosinca u službenoj prodaji.

Na albumu se nalazi 12 Rundekovih pjesama snimljenih s Jazz orkestrom HRT-a, u aranžmanima Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića. Uz Darka su se, u ulozi pjevača, našli još i Maja Rivić i Igor Pavlica.

– Suradnja s Jazz Orkestrom HRT-a bila je ostvarenje mojih dječačkih snova. U to dječačko doba, svaki dan popodne je na radiju išla emisija ‘Za vašu posljepodnevnu razonodu’ (njen se naziv na novinskim radio-programima tako pisao) u kojoj smo slušali, snimke izvedbi najvećih svjetskih jazz big bandova i njihove suradnje s pjevačima poput Elle Fitzgerald ili Franka Sinatre… Ta se glazba neprimjetno upisala u moje unutarnje reference kada sam počeo skladati i taj je utjecaj lako prepoznati u mnogim mojim kompozicijama – rekao je Darko Rundek.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay