Apolitični

Danko Končar opovrgava mogućnost gašenja Brodotrogira

Vlasnik Brodotrogira Danko Končar opovrgnuo je u petak na tematskoj sjednici trogirskog Gradskog vijeća mogućnost gašenja Brodotrogira te poručio kako će se zajedničkim aktivnostima sa sindikatima i radnicima tražiti rješenja za prevladavanje poteškoća u trogirskom škveru.

“Nema šanse da se ugasi Brodotrogir jer je područje na kojem se nalazi predviđeno kao industrijska zona namijenjena za proizvodnju, a da bi se promijenila djelatnost treba promijeniti prostorni plan za što je potrebno deset godina”, rekao je Končar, iznoseći i podatak da je u Brodotrogir investirao 1,4 milijarde kuna, što je bilo predviđeno ugovorom o privatizaciji tog brodogradilišta, potpisanog prije pet godina.

Tematskoj sjednici trogirskog Gradskog vijeća posvećenoj stanju u Brodotrogiru sudjelovali su i Končar, čija je tvrtka Kermas Energija prije pet godina postala većinski vlasnik trogirskog brodogradilišta, te predstavnici sindikata i radnika koji su upozorili da bi da je stanje u škveru teško te da se najavljuje mogućnost otkaza za više od 300 radnika.

“Imamo problema u Brodotrogiru koje ćemo morati rješavati zajedno sa radnicima. Dogovorili smo se da sjednemo zajedno i pročešljamo svaki problem pojedinačno”, rekao je Končar novinarima po završetku sjednice.

Na samoj sjednici Gradskog vijeća uz ostalo je rekao kako među radnicima Brodotrogira ima “neradnika”, što umanjuje njihovu i tržišnu sposobnost trogirskog škvera.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay