Apolitični

Dani Neretvanske kneževine zbližavaju ljude

Metković uskoro postaje prijestolnica Neretvanske kneževine. I ove godine, u dane Maratona lađa na Neretvi, Metković i Turistička zajednica grada Metkovića organiziraju trodnevnu manifestaciju Dani Neretvanske kneževine koja će trajati od 6. do 8. kolovoza, manifestaciju koja okuplja brojne posjetitelje u dolini Neretve. Ovo su dani kada trebate posjetiti Metković i njegovo okruženje te sudjelovati u raznovrsnim programima lađara, rimskih noći, predstavama i izložbama.
Projekt Dani Neretvanske kneževine osmišljen je s ciljem revitalizacije povijesne i tradicijske baštine kao i sa željom da se stvori novi kulturno-turistički proizvod koji će obogatiti kako kulturnu tako i turističku ponudu grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije. Cilj projekta je prirediti svim sudionicima nezaboravno iskustvo koje će se povezivati s postojećim brendom „Maraton lađa na Neretvi”.
Trodnevna manifestacija Dani neretvanske kneževine otvara se u četvrtak 6. kolovoza u večernjim satima prizorom dovođenja mletačkog dužda lađom, kao zarobljenika, pred okupljene Neretvane preko rive do pozornice na kojoj se igrokaz odigrava. Program započinje kneževom objavom pobjede u pomorskoj bitci, te najavom slavlja za sve okupljene.
Donosimo cjelokupni program: DANI NERETVANSKE KNEŽEVINE
METKOVIĆ, 6.8. – 8.8. 2015.
Trg kralja Tomislava i Gradski park
Četvrtak, 6. kolovoza od 19:30
– Otvorenje manifestacije nakon II. Maratona lađarica
– Doček neretvanskih gusara i kneza sa zarobljenim duždom i blagom u lađama
– Koncert zabavne glazbe: Flashback band
Petak, 7. kolovoza od 17 sati
– Gusarske igre za djecu i odrasle
Subota, 8. kolovoza od 10 sati
– Srednjovjekovni sajam
– Start 18. Maratona lađa u 17 sati
– Koncert zabavne glazbe: grupa Gusari
Nema sumnje kako će mnogi turisti drugi dio tekućeg tjedna biti u gradu mandarina, provesti ugodno vrijeme i upoznati ljepotu Metkovića koji osvaja ljetnim programom i kvalitetnim sadržajem.
Više u kategoriji: kulturna baština, turizam
Foto: TZG Metković
D. Šabić, mag. nov.