Apolitični

Dani Miljenka i Dobrile, petodnevna manifestacija

 

Dani Miljenka i Dobrile prisutni su već treću godinu zaredom. Kaštelanska Turistička zajednica i Grad Kaštela, u cilju upoznavanja šire javnosti s jednom najljepših ljubavnih priča na ovim prostorima, organizira manifestaciju koja nosi ime tragičnih kaštelanskih ljubavnika, a otvaranje kulturne priredbe upriličit će se u nedjelju, 7. kolovoza u 21 sat u Kaštel Lukšiću.

Dani Miljenka i Dobrile

Svečano otvaranje programa Dani Miljenka i Dobrile započet će defileom sudionika manifestacije od dvorca Rušinac i crkvice Sv. Ivana u kojoj su pokopani ljubavnici, do dvorca Vitturi.
Zatim slijedi uprizorenje života ljubavnika „Legenda o Miljenku i Dobrili“, kazališni komad prema istoimenoj drami Nevena Bućana, u izvedbi glumaca Kaštelanskog kazališta, KUD-a Ante Zaninović i drugih udruga, koji je za ovu priliku režirao Robert Raponja.
Na manifestaciji otvaranja sudjelovat će preko stotinu glumaca i statista. Nakon svečanog otvaranja, u atriju dvorca Vitturi slijedi degustacija jela, pripremljenih na način kako bi jela što više nalikovala onima u 17. stoljeću, kao i degustacija vina, kako bi se na poseban način dočarala atmosfera gozbi kakve su bile u vrijeme dok su u Vitturiju i Rušincu živjeli Miljenko i Dobrila.