Apolitični

„Dani Košuta”, dođite

 

Povodom svetkovine Presvetog Srca Isusova u nedjelju, 29. svibnja 2016. je započela sedma po redu manifestacija „Dani Košuta”.

Nositelj organizacije je Društvo za promicanje i očuvanje kulturne baštine „Košuta”. Sudionici manifestacije su priredili bogat program, a prvi dan započeo predstavom „Ta nije zbožje strane”, autorice Niveske Juraga Kovačev. Predstavu je izvela dramska sekcija „Šom” koja djeluje u okviru Društva Košuta.


Na samom činu otvaranja nastupila je i plesna skupina koju je za ovu prigodu pripremila članica društva Martina Bakić.
Program Dana Košuta nastavio se u ponedjeljak, 30. svibnja,u kripti crkve u Košutama nakon svete mise u 18 sati izložbom Likovne udruge Tilurium .
U utorak, 31. svibnja na Metlinama (Druga njiva) Dječja dramska sekcija društva Košuta izvest će predstavu „Svi me vole samo tata ne”.
Dan poslije, nakon svete mise u 18 sati u kripti crkve u Košutama upriličit će se predstavljanje knjige „Nije sve tako crno”, don Josipa Dukića.
U petak, 3. lipnja s početkom u 21 sat održat će se koncert Klape Intrade, u subotu u 20 sati na Metlinama će se održati Dječji festival „Mikrofon je vaš”, a u nedjelju u 20 sati u kripti crkve koncert će održati Limena glazba „Sveti Mihovil” Trilj i Mandolinski sastav KUD-a „Jedinstvo” iz Splita.
Osim kulturno-zabavnog programa, Košućani će se za proslavu blagdana Presvetog Srca Isusova pripremati trodnevnicom. Svete mise služit će se od 31. svibnja do 2. lipnja s početkom u 18 sati. Svetu misu u utorak će predvoditi don Ivan Đonlić, u srijedu don Ante Bitunjac, a u četvrtak fra Antonio Mravak.


U petak, 3. lipnja, na sam blagdan Presvetog Srca Isusova sveta misa za domaćice služit će se u 9 sati. Svečana sveta misa s procesijom, koju će predvoditi i propovijedati don Ivica Huljev, počet će u 18 sati.
U subotu, 4. lipnja, na blagdan Srca Marijinog sveta misa služit će se s početkom u 10 sati.
Sudjelujte i vi u Danima Košuta…

Izvor i foto: ferata.hr