Apolitični

Damir Kedžo, splitska nagrada i video spot „Ronim na dah”

Damir Kedžo uoči Splitskog festivala snimio je spot za novi singl „Ronim na dah”, a upravo je tom pjesmom oduševio publiku Splitskog festivala kao i žiri koji mu je i uručio drugu nagradu žirija.

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu Damir Kedžo predstavio se pjesmom „Ronim na dah” koja je nastavak njegove suradnje s Darkom Bakićem kao autorom glazbe i stihova i Nikšom Bratošem kao producentom i aranžerom.
– Ovo je, zapravo, naš treći Splitski Festival, od četiri na kojima sam nastupao, a „Ronim na dah” mi je možda i najdraža pjesma do sada. Zbilja sam se pronašao u njoj. Kuhamo je i poliramo već mjesecima i jedva sam ju čekao podijeliti sa splitskom publikom. – izjavio je Damir.
Damir Kedžo nagrađen na Splitskom festivalu

– Uvijek rado dolazim na Splitski festival, pogotovo zbog činjenice da su tu moji glazbeni uzori pjevali i pobjeđivali. – dodao je Kedžo.

Osim priprema za nastup, Damir Kedžo je ovih dana za pjesmu snimio i video spot.

– Snimali smo na otoku Levanu u Istri. Bilo je predivno. Pješčani otok prekriven trskom i s bistro plavim moram svuda oko nas. Utaborili smo se u Pattayabeach baru i snimanje, koliko god da je bilo naporno, je poprimilo dozu godišnjeg odmora. Maestral i sunce čitav dan. Zbilja nisam imao osjećaj da sam u Hrvatskoj već negdje daleko, daleko. Noći smo dijelili sa skakavcima, a dane s kunićima kojih ima dosta na otoku. – rekao je o snimanju i izuzetnoj lokaciji, te dodao: „Kada sam razmišljao o spotu za pjesmu, prva stvar koju sam vidio u glavi bio je ogroman ponton nasred mora. Uspjeli smo ga jedva nekako naći jer nisam htio bilo kakav. Tegljenje je trajalo 3 i pol sata od Medulina do lokacije. Na snimanju mi se pridružila Irena Čuturić, genijalna mlada riječka plesačica. Znamo se već dugo vremena i drago mi je da smo uspjeli poklopiti termine jer sam htio isključivo nju u spotu. Snimanje je bilo dosta neobično zbog činjenica da je ovo prvi spot u kojem nisam sam. Tako da je trebalo osmisliti dosta kadrova i složiti priču, a opet da sve bude suptilno i bez previše glumatanja. Htjeli smo ispričati priču para odvojenog od cijelog svijeta, koji živi neku svoju stvarnost.”