Apolitični

Damir Kedžo izdao spot za „Ronim na dah”

„Ronim na dah”, nagrađivana pjesma Damira Kedže, dobila je i vrhunski video spot.

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu Damir Kedžo osvojio je drugu nagradu žirija za pjesmu „Ronim na dah” koja je nastavak suradnje s Darkom Bakićem, autorom glazbe i stihova, te Nikšom Bratošem koji je zaslužan za produkciju i aranžman.

Za vrhunski video spot pjesme „Ronim na dah” zaslužna je ekipa iz N.O. produkcije – Mladen Đaković, Mateo Ostojić i Luka Bešlić – s kojima je Damir već surađivao na spotu za singl „Korijen u pijesku”.

Maestral i sunčan dan na snimanju

„Snimali smo na otoku Levanu u Istri. Bilo je predivno. Pješčani otok prekriven trskom i s bistro plavim moram svuda oko nas. Utaborili smo se u Pattaya beach baru i snimanje, koliko god da je bilo naporno, poprimilo je dozu godišnjeg odmora. Maestral i sunce čitav dan. Zbilja nisam imao osjećaj da sam u Hrvatskoj već negdje daleko, daleko. Noći smo dijelili sa skakavcima, a dane s kunićima kojih ima dosta na otoku. – rekao je o snimanju i izuzetnoj lokaciji”, te dodao: „Kada sam razmišljao o spotu za pjesmu, prva stvar koju sam vidio u glavi bio je ogroman ponton nasred mora. Uspjeli smo ga jedva nekako naći jer nisam htio bilo kakav.

„Ronim na dah”

Tegljenje je trajalo 3 i pol sata od Medulina do lokacije. Na snimanju mi se pridružila Irena Čuturić, genijalna mlada riječka plesačica. Znamo se već dugo vremena i drago mi je da smo uspjeli poklopiti termine jer sam htio isključivo nju u spotu. Snimanje je bilo dosta neobično zbog činjenica da je ovo prvi spot u kojem nisam sam. Tako da je trebalo osmisliti dosta kadrova i složiti priču, a opet da sve bude suptilno i bez previše glumatanja. Htjeli smo ispričati priču para odvojenog od cijelog svijeta, koji živi neku svoju stvarnost.” – ispričao je Kedžo uoči premijere.