Apolitični

Dalmatinska zagora privukla češke novinare i turističke agente

Da je Dalmatinska zagora osobito šarmantna zna svatko tko tamo živi, a ljudi iz cetinskog kraja posebno su ponosni na slikovito podneblje u kojem žive, stoga ni ne čudi da svoj kraj žele turistički promovirati i u drugim krajevima Europe i pokazati sav potencijal cikloturizma u u Dalmatinskoj zagori koji u posljednje vrijeme sve više dobiva na važnosti.

Tako su proteklog tjedna gradovi Vrlika, Sinj, Trilj te općine Dugopolje i Klis bili domaćini češkim novinarima i turističkim agentima iz Češke Republike.

Naime, u sklopu turističke promocije Dalmatinske zagore te njenih kulturnih i povijesnih znamenitosti, s posebnim naglaskom na biciklizam i gastronomiju, Hrvatska turistička zajednica, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj Republici, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i turističke zajednice gradova Vrlike, Sinja, Trilja, te turističke zajednice općina Dugopolja i Klisa organizirale su dolazak grupe eminentnih čeških novinara i vlasnika turističke agencije za cikloturizam iz Praga.

Dalmatinska zagora…


Češki novinari i turistički agenti oduševljeni mogućnostima cikloturizma u Dalamtinskoj zagori
Novinari i turistički agenti koji su posjetili kulturno-povijesne znamenitosti svake od destinacija, ali i kao biciklisti iskusili biciklističke staze Dalmatinske zagore te uvidjeli potencijal cikloturizma u Dalmatinskoj zagori. Bili su to: Vitězslava Chrpová, glavna urednica časopisa Cykloturistika s 80 000 čitatelja, Ludmila Rumlová, foto urednica za časopis Velo s 45 000 čitatelja, te Zdeněk Kukal i njegova suradnica Veronika Chladová. Zdeněk Kukal je vlasnik agencije GEOTOUR s.r.o. specijalizirane za biciklizam koja posluje s nekoliko agencija u Hrvatskoj i u svojoj ponudi promovira cikloturizam otoka i srednje Dalmacije. Gosti nisu skrivali iznenađenje mogućnostima i potencijalima Dalmatinske zagore koja im je uistinu bila nepoznata zemlja.
Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da turističku ponudu našega kraja prezentiramo na najbolji način!