Apolitični

„Dalmacijo, sve ti cvitalo…” podno Biokova

17. sajam „Dalmacijo, sve ti cvitalo…”, u organizaciji Centra Fabule održat će se od 22. do 27. rujna 2015. g. na makarskoj rivi.

Zahvaljujući turizmu danas Makarska osuvremenjuje infrastrukturni, gospodarski, zdravstveni, turističko-ugostiteljski i kulturni sustav. Na ovom sajmu sjajna je prilika predstaviti autohtone proizvode, proizvode i domaće radinosti, obrta, OPG-a seoskih gospodarstava i slično. Izvanredna je to prilika da proizvođači prezentiraju svoje kvalitetne domaće proizvode širem tržištu, te tako unaprijede svoje poslovne mogućnosti, a i produže turističku sezonu na Makarskoj rivijeri.
Domaćini i organizatori ističu da na ovoj šestodnevnoj manifestaciji žele osjetiti i doživjeti kako cijela Hrvatska kroz sinesteziju osjetila i sliku izvornih hrvatskih suvenira diše kao jedno mjesto gdje je kvaliteta iznad svega. Ozbiljnost sajmu daje i odlična organizacija te predstavljanje proizvoda koji svaki posebno bilježi povijest područja iz kojeg dolazi, nasljeđe iz davnih vremena koje treba održavati, čuvati i razvijati. Gosti i uzvanici manifestacije imat će priliku uživati u vinima, likerima, prirodnim sokovima, maslinovom ulju, uštipcima, fritulama, pršutu, panceti, sirevima, soparniku, kulenu, inćunima, medu i brojnim slatkim delicijama. Pored prehrambenih proizvoda na sajmu će biti izloženi i decoupage radovi, nakit, sapuni, suveniri – sve ručni rad samih izlagača.
Podsjetimo, sajamska manifestacija „Dalmacijo, sve ti cvitalo…” do sada se održavala na nekoliko lokacija, splitskoj Rivi, Dioklecijanovim podrumima, Trgu kneza Domagoja u Splitu, Mariboru, itd., a ovogodišnja je svoje mjesto našla u Makarskoj, atraktivnom turističkom središtu Jadrana.
Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
D. Šabić, mag. nov.