Apolitični

(VIDEO) “Iđe viđe, ali jaja niđe”: Novogodišnji picigin u Cetini

“Iđe viđe, ali jaja niđe”: Novogodišnji picigin u Cetini


Mjesto odigravanja drugog za redom kupanja u prvom danu godine – Trnbusi. Temperatura rijeke – 3,5 °C. Gledatelja – stotinjak. Kupača – pet


Ništa plivačko odijelo, ništa suncem okupane (i znatno toplije more) Bačvice: u Trnbusima je Novu godinu skupina hrabrih u mudantinama odlučila proslaviti skokom u ledenu Cetinu te partijom picigina, sve praćeno bodrenjem stotinjak mještana.
Mogla bi i ovo postati tradicija, prošle godine je prvi put organizirano slično druženje uz rijeku, a na “stolu” je bila i oklada, oni koji su odustali od obećanog skoka u Cetinu moraju platiti – janjca.
Također tradicionalno, prvi skok u rijeku u kojoj je, na ovom sjeveroistočnom dijelu Poljica izmjereno posebno niska 3,5 stupnja Celzijusa, odigrao se točno u podne.


Sve je krenulo od inicijatora Zdravka Rodića Čakura, koji je sa svojom ekipom hrabrih momaka došao na ideju da se malo plahnu i na Novu godinu. Pošto se već ljeti svakodnevno kupaju na istom mjestu, normalno. Tako je pao i dogovor, ma šta dogovor, i ugovor je potpisan, a tko ga prekrši plaća spizu za sve ostale. Motivacije dakle nije nedostajalo, ali niti gledatelja kojima nije bilo svejedno i potpuno odjevenima, no podrška petorici “veličanstvenih” nije bila upitna…