Apolitični

Daleka obala u Opatiji priprema prvi veliki koncert u nadolazećoj ljetnoj sezoni

Program je sufinanciran putem natječaja ‘Jer svirati se mora‘ u suradnji Ministarstva kulture i medija RH te Hrvatske glazbene unije.

Uz njihove pjesme se odrastalo, danas ih nezaobilazno znaju i starije i mlađe generacije, oduvijek su bili miljenici glazbene i koncertne publike, a sad se jedan od najuspješnijih rock bendova na domaćoj glazbenoj sceni, s novim pjevačem, ovoga ljeta vraća na velike koncertne pozornice: naime, Daleka obala najavljuje veliki povratak koncertima i to 25. lipnja ove godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Nakon što su u jesen 2019. objavili ponovno okupljanje, iako bez legendarnog frontmena Marijana Bana, ali uz njegov blagoslov, ova je vijest odjeknula među mnogobrojnim fanovima, starim i novim, koji će konačno doći na svoje i ponovno uživo zapjevati hitove koji su obilježili generacije.

Uz novog frontmena Jakšu Jordesa Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari. Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojemu je Jakša trebao gostovati kao jedan od naših najboljih saksofonista.

Za najavljeni koncert kapacitet Ljetne pozornice je limitiran, sukladno mjerama i preporukama HZJZ-a i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su putem sustava Eventim i to po cijeni od 100 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane u prodaji, stajat će 120 kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Petra Ana Cubelic