Apolitični

D. Žanko napisao glazbu za rukometne Kauboje

Nakon legendarne domoljubne pjesme „Od stoljeća sedmog” te niza uspješnih hitova, posebno onih koji se odnose na Cetinsku krajinu (Zagora me rodila, Cetina, Rođeni u Zagori, A bukara kruži, Dernek…), poznati sinjski glazbenik Dražen Žanko napravio je pjesmu za hrvatske rukometaše „Kauboji”.
Ideja za stvaranje ove pjesme rodila se jučer poslijepodne, kada je hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Norveškom osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a pjesma je završena jutros u 4 sata.
Glazbu potpisuje Dražen Žanko, stihove Ivica Krajač, a pjesmu je otpjevao Ervin Baučić. Pjesma „Kauboji” premijerno je izvedena na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića, prilikom dočeka naših brončanih rukometaša.
– Pjesma je prvi put izvedena danas, a interesantno je da je dobro primljena. Vrlo je teško kad pjesma prvi put dođe u javnost, ljudi je ne znaju, pa slušaju. A ovo je imalo jednu posebnu energiju, posebno raspoloženje, pa je sve skupa bilo izvanredno. – kazao je Dražen Žanko.
Čestitamo Draženu i njegovim suradnicima na pjesmi koja će veličati naše rukometaše koji su nam priredili veselje osvojivši brončanu medalju na nedavno završenom Europskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj.
Naprijed hrvatski Kauboji!.

Više u kategoriji: Glazba; Šport
Izvor: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.