Apolitični

Čuvari kulinarske baštine…

Splitsko-dalmatinska županija ima bogatu kulinarsku baštinu i tradiciju koja predstavlja identitet kraja i veliki broj autohtonih I tradicijskih jela. Upravo stoga iskazana je važnost njegovanja i očuvanja te kulinarske baštine i njeno uključivanje u ponudu, ali i promicanje.
Splitsko-dalmatinska županija iskazala je interes za učlanjenjem u mrežu, CULINARY HERITAGE EUROPE 2012. godine i to potpisivanjem Sporazuma o suradnji i prijateljstvu s Warminsko-mazurskim vojvodstvom iz Poljske,
Sukladno tom sporazumu kojim se definiraju aktivnosti suradnje s naglaskom na područje turizma,gastronomije i hotelijerstva, poseban osvrt u suradnji stavljen je na projekte očuvanja kulinarske baštine . Udovoljavanjem zadanim uvjetima postaje se članom Culinary Heritage Europe i KULINARSKE BAŠTINE Splitsko-dalmatinske županije.


Upravo je nekoliko ugostitelja, vlasnika OPG-ova , obrtnika i proizvođača, njih petnaest dobilo posebno priznanje i nagradu Kulinarska baština na ovogodišnjem sajmu Gast , a po završetku svečanog trenutka proglašenja Terracon TV i Terracon News ih je nekoliko ugostio.

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.