Apolitični

CRVENO na zadarskom kazališnom ljetu

Zadarsko kazališno ljeto u punom sjaju programski zabavlja goste i posjetitelje ovog povijesnog grada.

Već u ponedjeljak, 25. srpnja na 22. Zadarskom kazališnom ljetu pogledajte višestruko nagrađivanu dramu CRVENO poznatog američkog dramatičara scenarista i filmskog producenta, JOHNA DAVIDA LOGANA u produkciji TEATRA EXIT.

Igraju: Siniša Popović i Filip Križan. Predstava započinje u 21:30 u lapidariju Narodnog muzeja Zadar.

CRVENO

CRVENO je priča bazirana na istinitom događaju i znamenitoj narudžbi serije murala za korporaciju Seagram od velikog američkog slikara Marka Rothka. U imaginaciji Johna Logana, a na osnovu tog znamenitog događaja, ova drama postaje i kritika potrošačkog društva i vrhunska intelektualna rasprava o stvaranju, o dvojbama, sumnjama o umjetnosti u vremenu i prostoru nastajanja, o prijateljstvu…

Ovo je drama nakon čijeg čitanja ili gledanja čovjek postaje bogatiji za neke spoznaje kako intelektualno tako i emotivno. Ovo je rijetko katarzična drama i svakako biser suvremene američke dramske književnosti, stoga nije ni čudo da je nagrađena brojnim nagradama.
Nagrada Hrvatskog glumišta 2016. FILIPU KRIŽANU za sporednu mušku ulogu u kategoriji Drama za ulogu Kena u predstavi CRVENO.