Apolitični

Cross Currents Trio 30. listopada u ZKM-u otvara festival Jazz.hr

Kontrabasist Dave Holland, tablist Zakir Hussain i saksofonist Chris Potter, okupljeni u Crosscurrents Trio, nastupit će 30. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u prvom koncertu HDS-ova Jazz.hr ciklusa 2019/2020.

Kako se ističe u najavi, Holland, Hussain i Potter, okupljeni u Crosscurrents Trio, posvećeni su zbližavanju zapadne i istočne kulture, istraživanju jazza i indijske glazbe, a zajedničko su obilježje pronašli u improvizaciji.

Dave Holland je basist, skladatelj i vođa sastava čije je stvaralaštvo obilježila strast za glazbenim izričajem svih stilova i predanost stvaranju inovativnih ansambala. Od samog početka profesionalne karijere, koja traje više od pola stoljeća, sudjelovao je u utiranju novih smjerova u glazbi, te je zaslužio brojna priznanja, uključujući nekoliko nagrada Grammy i naslov NEA Jazz Master.

Cijenjen je zbog virtuozne tehnike, osebujnog zvuka i osjećaja za ritam, ali i životopisa koji uključuje suradnje s legendama jazza, od Milesa Davisa preko Chicka Coreae do Herbiea Hancocka.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay