Apolitični

CROMA odabrala 16 najboljih menadžera za 2017. godinu

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA u četvrtak je nagradilo 16 najboljih domaćih menadžera u devet kategorija za 2017. godinu, a redom se radi o stručnjacima na čelu vrhunskih tvrtki, koje gotovo bez iznimke stalno ulažu u razvoj i obrazovanje svojih djelatnika.

Kako je predstavljeno na novinskoj konferenciji u organizaciji CROMA-e, u kategoriji velikih poduzeća nagradu su dobili članica Upravnog odbora i glavna izvršna direktorica tvrtke KTC Križevci Daliborka Kranjčić i vlasnik požeške tvrtke Color Emajl Goran Šutal.

Kranjčić je istaknula da je riječ o tvrtki sa stalnim rastom koja forsira hrvatske proizvode, odnosno instituciji s 1.300 zaposlenih bez ijedne afere. Šutalo je kazao da je njegovo poduzeće, koje vodi od 1984. godine, bavi proizvodnjom kamina i dimovodnih cijevi, trenutno zapošljava 570 ljudi te konstantno raste iz godine u godinu.

Nagrađeni menadžeri u kategoriji srednjih poduzeća direktor su virovitičke tvrtke Brana Slavko Rajnović te predsjednik rovinjske Istragrafike Enis Kancelir. Brana se uz ostalo bavi otkupom hrane, ulaže u obnovljive izvore energije a ima i vlastitu solarnu elektranu, dok dobit konstantno ulaže u otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje novih proizvoda. Istragrafika je vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik kvalitetne kaširane i kartonske ambalaže. Ima 150 zaposlenih i izvozi u desetak zemalja.

Direktor splitske tvrtke Sintaksa Petar Jelinčić i direktor zagrebačkog TBG Betona Branimir Muidža laureati su u kategoriji malih poduzeća. Sintaksa se primarno bavi proizvodnjom elektrosustava za energetska postrojenja, a 90 posto proizvodnje izvozi po cijelom svijetu. TBG Beton, pak, uskoro slavi 20 godina poslovanja, a njegov cement, odnosno beton ugrađeni su u niz hrvatskih građevina.

Direktor varaždinskog Bomark Paka Stiven Toš najbolji je ovogodišnji mladi menadžer po izboru CROMA-e. Tvrtka je najveći hrvatski proizvođač stretch folija, a djeluje u sklopu Bomark grupe, koja je najveći domaći distributer ambalažnih materijala i opreme za pakiranje. U zadnje tri godine u proizvodnju je investirala 150 milijuna kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr