Apolitični

Croatia Boat Show – sajam nautike i plovila

Pripreme za 17. sajam Croatia Boat Show u punom su jeku. I ove godine na zapadnoj obali u Splitu od 15. do 19. travnja bit ćemo domaćin impresivnim nautičkim modelima najznačajnijih svjetskih proizvođača.

Svoju premijeru na ovogodišnjem sajmu imat će i dva luksuzna modela: Monte Carlo Yachts 65 i Monte Carlo 5. Također će biti predstavljen hidroavion European Coastal Airlinesa. Uz već tradicionalnih pet dana nautičkog luksuza koje Croatia Boat Show nudi svojim brojnim posjetiteljima i zaljubljenicima u razna plovila, gosti će ponovno imati priliku vidjeti i neke od ekskluzivnih primjeraka suvremene automobilske industrije.

Croatia Boat Show vodeći je nautički sajam u ovom dijelu Europe koji više od desetljeća okuplja brodograditelje te proizvođače brodske opreme i nautičke odjeće, kao i agencije te predstavnike marina, zastupnike gumenjaka, jedrilica i motornih plovila. Taj epitet, na zadovoljstvo svih partnera, izlagača i gostiju, Croatia Boat Show opravdat će i ove godine. Inače , sajam će se održati na šetnici zapadne obale grada Splita, koja predstavlja i obalnu i morsku ekstenziju gradske Rive, tj. gradskog središta Splita s jedne strane, dok je s druge strane smještena tik uz ACI Marinu Split, čiji lukobran pruža zaštitu od mora i južnih vjetrova.

Zapadna obala sraz je mora i šume Marjan na kojoj počinje najduža i najljepša šetnica na Jadranu, splitski lungomare dug čak 600 metara, gdje se osjećaju svi gušti grada Splita kao suvremenog mediteranskog grada.

Svi ste pozvani na feštu morskih ljepotica uz bogati sadržajni program ovogodišnjeg sajma. Na kraju donosimo nekoliko kadrova s prošlogodišnjeg sajma.

Izvor: visitsplit.com
D. šabić, mag. nov.