Apolitični

“Čovjek, zvir i kripost” premijerno u Splitu

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta Split premijerno je u petak, 19. siječnja izvela komediju Luigija Pirandella “Čovik, zvir i kripost” u lokalizaciji Vanče Kljakovića te u režiji Nenni Delmestre.

Intendant Goran Golovko naglasio je da su vrlo svjesno ušli u rad na predstavi, koja je igrana prije više od 40 godina na Splitskom ljetu, znajući koje naslijeđe u svijesti publike ona nosi. Dodao je da misli kako imaju dovoljno hrabru autorsku ekipu, te kvalitetne glumice i glumce mlađe generacije koji ne samo da zaslužuju šansu okušati se u jednoj takvoj strukturi nego i posjeduju sve glumačke kvalitete kojima mogu napraviti predstavu “Čovik, zvir i kripost”, a da bude relevantna našem vremenu.

“Mnogi su zaslužni za uprizorenje ove predstave. Polažemo velike nade u premijeru koja će se odigrati u petak i naravno u dug i zdrav život predstave na našoj pozornici, ali i izvan nje”, poručio je Golovko.

Ravnatelj drame Trpimir Jurkić rekao je da drama budi sjećanja jer je odigrana prije više od 40 godina na Splitskom ljetu i 1982. godine u kazalištu, istaknuvši da je Vanča Kljaković ostavio neizbrisiv trag u splitskom kazalištu, dok je redateljica Nenni Delmestre priznala kako ju je počela “hvatati trema koju do sada nije imala” te je istaknula da ju je ponovno oduševilo ono što je Kljaković napravio jer, kako je rekla, nije samo pogodio jezik.

Osim u petak predstava će biti prikazana još 20., 22., 24., 26. i 31. siječnja.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock