Apolitični

CNN: Uspjeh Kine u borbi s koronom pokazuje da je lockdown prvi korak, a ne rješenje

“Velik dio globalne zajednice još uvijek nije spreman, mentalno i materijalno, provesti mjere protiv koronavirusa koje su implementirane u Kini”, rekli su u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji još na početku pandemije. 

“Osnova je proaktivni nadzor, vrlo brza dijagnoza i izolacija, rigorozno praćenje i karantena bliskih kontakata i izuzetno visok stupanj razumijevanja i prihvaćanja tih mjera od strane stanovništva”, navodi se još u izvješću Svjetske zdravstvene organizacije. 

DOK se velik dio Europe suočava s novim strogim mjerama zbog koronavirusa, Kina u borbi s koronavirusom postaje sve uspješnija, piše CNN

Kina je jučer drugi kvartal zaredom zabilježila pozitivan gospodarski rast. Mnogi u Europi su percipirali kineski pristup koronavirusu kao drakonski – lockdown od 76 dana u Wuhanu, ishodištu koronavirusa. 

Ali u drugim dijelovima zemlje nije bilo tako strogih ograničenja, čak ni tijekom rane faze pandemije.

Za uspjeh Kine u borbi protiv koronavirusa uvelike je zaslužan odgovor na rješavanje stvari nakon prekida lockdowna – konkretno, sposobnost tamošnjih vlasti da prati slučajeve diljem zemlje te pravovremeno informiranje vlasti kad god postoji mogućnost pojave novog skupa zaraza.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay