Apolitični

Ciklus muzikoloških predavanja

Ciklus muzikoloških predavanja

Glazbena mladež Split u suradnji s Alumni klubom i Studentskim zborom Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu pokreće Ciklus muzikoloških predavanja i koncerata pod nazivom;

 „Musicology – from local to global”.

Muzikološka predavanja i koncerti zamišljeni su i kao glazbeni inkubator u kojem će sazrijevati nove ideje, prijateljstva i glazbene suradnje. To će biti mjesto na kojem zaljubljenici u glazbu napokon mogu pobjeći od instant informacija i dublje uroniti u glazbenu problematiku. Začetnica ideje muzikoloških predavanja je mlada splitska muzikologinja i komunikologina, dugogodišnja suradnica Glazbene mladeži Split, Karmen Širović.  Popularno-znanstvena predavanja i koncerti namjenjeni su učenicima i studentima te svima koje zanima glazba, povijest, kultura i muzikologija.

Prvo predavanje će se održati na Glazbenom odjelu Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Fausta Vrančića 19 (Visoka)

Srijeda, 24.05. 2017. 16:00- 16:50 Marin Kaporelo – Ravnatelj Glazbene mladeži Split, Predstavljanje Ciklusa „Musicology – from local to global” i predavanje povodom 450-te obljetnice rođenja Claudija Monteverdija (1567. – 1643.)

Srijeda, 24.05. 2017. 17:00- 18.00 sati Branimir Režić – Čembalist, Akademija za glasbo Ljubljana,  “Basso continuo i basso ostinato” sa glazbeno-teorijskog aspekta

Četvrtak, 25.05. 2017. u 17.30-19:30 sati Branimir Režić – Čembalist, Akademija za glasbo Ljubljana, “Basso continuo i basso ostinato”- praktični rad sa studentima.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na glazbenom putovanju u prošlost!