Apolitični

Četiri hrvatska otoka na listi najboljih mediteranskih destinacija

Četiri hrvatska otoka na listi najboljih mediteranskih destinacija

Na listi najpopularnijih turističkih destinacija ponovno se našla i Hrvatska. Britanski Daily Telegraph uvrstio je Brač, Hvar, Vis i Mljet, na listu od 25 mjesta koje bi preporučili za obiteljski odmor.

Na Brač su posebno svratili pozornost obiteljima s aktivnim i sportski nastrojenim tinejdžerima koji će si ovdje lako pronaći zabavu. Budući da su vodeni sportovi u procvatu, mogu birati između wind surfinga, veslanja na dasci ili kajaka.Također se nudi bicikliranje, pješačenje do Vidove gore, te obilasci Pustinje Blaca, Zmajeve špilje i sličnih znamenitosti. Neizostavno je bilo spomenuti i popularnu plažu Zlatni rat u Bolu.

Onima koji traže elitna odredišta namjenili su Hvar. Primamiti bi ih mogla tvrđava Fortica, ljubičasta polja lavande, fini restorani s morskom hranom, jahte u luci, a mogli bi susresti i neku svjetsku zvijezdu poput Beyonce ili Daniela Craiga kojim se Hvar prilično svidio. Napominju da se usprkos razvikanoj skupoći, ovdje može naći i mnoštvo sadržaja za obiteljsko ljetovanje poput ronjenja ili jedrenja.

Mljet su prepoznali po prekrasnim šumama i preporučili njegove brojne sadržaje za jednodnevne izlete. Spomenuli su i da je trećina otoka nacionalni park s dva jezera okružena gustom šumom i s primamljivim pješačkim stazama.

Na kraju Vis preporučuju za povratak u prirodu, navodeći njegove prirodne ljepote te autentičnu hranu i vina.