Apolitični

Četiri blues i rock poslastice u ‘najvećem malom rock klubu u gradu‘

Nastupaju El Perro, Supersuckers, Artur Menezes i Norman Beaker Trio

Dobri duh zagrebačkog rock‘n‘rolla Goran Penava Pišta svojski se trudi u svom Hard Placeu, “najvećem malom rock klubu u gradu”, organizirati kvalitetne inozemne rock i stilski srodne koncertepoput ova četiri koja nam slijede od prvog tjedna ožujka do drugog tjedna travnja.

EL PERRO (07.03.)

Prvi na redu je El Perro (07.03.) koji se u Hard Place vraća nakon što je prošle godine oduševio publiku u istom klubu. 

SUPERSUCKERS (19.03.)

U Hard Place se vraćaju i dobro nam poznati The Supersuckers (19.03.) iz Arizone, kultni sastava garage-punka i country-rocka koji je publiku i kritiku oduševljavao pankerskim albumima poput “The Smoke Of Hell” i “La Mano Cornuda”, kantrijaškim poput “Must‘ve Been High” kao i onima na kojima su slijedili trag sastava poput ZZ Topa i AC/DC, a valja spomenuti i suradnju s Williejem Nelsonom.

ARTUR MENEZES (22.03.)

Petnaesti po redu Zagreb International Blues Festival održat će se od 19. do 22. ožujka 2024. na tri zagrebačke lokacije s ukupno osam blues izvođača, a na finalnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Hard Place nastupit će ovogodišnji headliner Artur Menezes (22.03.). Guitar Player Magazin uvrstio je Menezesa među 25 najboljih novih blues gitarista 2023. godine.

NORMAN BEAKER TRIO (11.04.)

Nakon dvije godine ugledni britanski blues glazbenik Norman Beaker ponovo dolazi u Hard Place (11.04.). Norman Beaker, zaista živa blues legenda britanske scene, posljednji studijski album snimio je baš u Zagrebu, a imati priliku čuti ga i vidjeti – jer jedan je od samo osam britanskih glazbenika koji je “ušao” Blues kuću slavnih, uz imena kao što su Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger i Eric Clapton -zaista je privilegija.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by Michael from Pixabay